TÜBITAK Sanal gerçeklik cihazını destekliyor...

Adana'da bir yazılım firması tarafından ar-ge çalışması sonucu deneme amacıyla üretilen ve dünyada az sayıda örneği bulunan ''sanal gerçeklik'' cihazı, Milli Savunma Bakanlığı ve bir otomobil firmasından ilgi gördü.Firma cihazın kullanım alanlarını genişletmek ve fonksiyonlarını geliştirmek için TÜBİTAK'tan destek aldı. 2 Adam Yazılım ve Teknoloji Firması ortağı bilgisayar yüksek mühendisi Osman Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce ortağı Taha Cananer ile o dönemde ABD ve Japonya gibi sayılı ülkelerde bulunan ''sanal gerçeklik'' cihazının bir örneğini üretmek amacıyla, ar-ge çalışmaları yaptıklarını kaydetti.


Başarılı olup olmayacaklarını bilmeden ilk prototipi ürettiklerini belirten Tekin, ''Çok zor bir dönemdi. Ancak sonuçta dünyadaki benzerleriyle eşdeğer, hatta fonksiyonel anlamda bazı konularda daha iyi bir cihaz ürettik. Daha sonra, Türkiye'de ar-ge konusunda eskiden var olan umutsuz tablonun üstümüze sinmeye başladığını fark ettik. Çünkü cihazı daha fazla geliştirmek için maddi ve manevi destek yoktu. Bu sırada cihaz hakkında haber yapıldı ve sonraki gelişmeler, tahminimizin de ötesinde gerçekleşti'' dedi.

Türkiye'de fabrikası bulunan dünyanın önde gelen otomobil firmalarından birisinin kendilerini cihazı tanıtmaları için davet ettiğini belirten Tekin, ''Gittik ve tanıttık. Cihazın daha gelişmiş modeliyle ilgili bir çalışma yapma konusunda onlarla anlaştık. Bu konuda halen çalışmalarımız sürüyor'' diye konuştu.
Share on :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
© Copyright TeknoMARKT 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all