Google yasaklarına MilliMotor.Com

Hükümetimiz son günlerde Youtube - Google birleşmesini fırsat olarak algılayıp Yotube sitesinin yasaklı olmasından faydalanarak garip işlere imza atıyor. An itibari ile her ne kadar bu yanlıştan kısmen dönülmüş olsada bu yazıyı kaleme almak istedim. Eğer uzayda bir yerlerde yaşamıyorsanız Youtube sitesinin yasaklı olmasından yararlanarak bazı Google servislerine erişimin engellendiğini biliyorsunuzdur.

Bu girişim bardağı taşma noktasına getirdi sanırım. Başta açılan iptal davaları olmak üzere bir çok kısım değişik şekillerde tepkisini dile getirip olayları protesto ediyor fakat içlerinden bir tanesinden çok akıllıca bir sivil toplum hareketi geldi. Genç Siviller isimli sivil toplum örgütü yasakları pretosta etmek amacıyla Google arama motoruna görsel anlamda çok benzeyen MilliMotor.Com isimli siteyi oluşturdu.


Site arama yapmanıza olanak tanıyor fakat bulmanıza olanak tanıyan bir sistem değil. Tamamen hükümeti eleştirmek ve tepki vermek için oluşturulan sonuçlarla karşılaşıyorsunuz.

İçlerinde en ilginç olanı ise işiniz bittiğinde fiş almanız ve işlemi vergilendirmeniz olsa gerek. Harika girişim, yapanları tebrik etmek gerekir.


Share on :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
© Copyright TeknoMARKT 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all