Facebook'dan Fotoğraf Paylaşma Rekoru


Yılbaşı haftasında Facebook'dan inanıması güç bir rekor haberi geldi. Yeni yıla girdiğimiz hafta içerisinde Facebook üzerinden 750 milyon fotoğrafın paylaşıldığını bildirdi. Pazartesi günü yapılan duyuru ise Facebook adına çok önemli bir gelişme üzerineydi: Facebook, Goldman Sachs firmasından 450 milyon $ ve Rus yatırım firması Digital Sky Technologies'den 50 milyon $ yeni fon sağlamıştı.


Fotoğraflar, Facebook'un en sevilen özelliklerinden biri ve web sitesi bu özelliğini geçtiğimiz sene içerisinde yaptığı güncellemelerle daha da geliştirdi. Mayıs ayında sayfanın sağ bölümünde 'İlgili fotoğraflar' özelliğini ekleyen Facebook, Eylül'de de haber beslemesinde yüksek çözünürlüklü fotoğraf yükleme özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Son önemli bir geliştirme ise Ekim'de tanıtılan fotoğrafların sürükle-bırak yöntemi kullanılarak dizilebilmesiydi.


Facebook'un inanılmaz bir ivmeyle artan kullanıcı kayıtılarını göz önüne aldığımızda bu tür rekorlar kırması doğal, ancak bunda tabi ki yapılan geliştirmelerin de katkısı var.

chip.com.tr
Share on :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
© Copyright TeknoMARKT 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all