İstanbul'da ki Tarihi Eserlerde Barkod Dönemi...

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kısa bir süre önce en az bizimde turistler kadar işimize yarayacak bir uygulamaya imza atmış, tarihi eser ve anıtlarda barkod uygulamasını hayat geçirmişler. Olay nedir diyecek olursanız ben kısaca bahsetmek istiyorum.

Örneğin İstanbul'da tarihi öneme sahip bir yere gittiğinizde (Örn: Sultanahmet, Ayasofya v.b.) mekanın tanıtıcı tabelasının bir köşesin barkod göreceksiniz. Cep telefonunuza bu barkodu okuttuğunuzda size o yapı ile ilgili yüzeysel bir bilgi veriyor ve detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz web sayfasına yönlendiriyor.




Tabi ki bu kadar yüzeysel bir özellik değil, derinlemesine incelendiğinde çok farklı ve eğlenceli özellikleri olduğunu keşfedeceksiniz. Bunlardan birkaçını sıralamak gerekirse en göze çarpıcı özellik edindiğiniz bilgiyi anında Facebook ya da Twitter üzerinden sosyal medya ile paylaşabiliyorsunuz. Yine bu barkod üzerinde Google Map ile bulunduğunuz konumu harita üzerinde görebilir ve çevresindeki benzer özellikteki tarihi ören yerlerine ulaşabilirsiniz


Öğrendiğime göre birçok barkod okuyucu program işe yaramamış fakat i-nigma isimli program ile sorunsuz şekilde sonuç alınıyormuş. Yakın zamanda bunu deneyeceğim. i-nigma programına buradan ulaşabilirsiniz.

Kısacası İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kocaman bir alkışı haketti.

Görseller mob-i.mobi sitesinden alınmıştır.





Share on :

1 yorum:

danny clarke dedi ki...

i-nigma dışında diğer barkod okuyucu programlar:

http://reader.kaywa.com/
http://www.beetagg.com/

Yorum Gönder

 
© Copyright TeknoMARKT 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all