Modem seçerken nelere dikkat etmeli

İnternet kullanımı ve firmaların artması ile internet kullanımı için kullanın donanımların da çeşitleri bir hayli fazla oldu. Bu donanımlar içerisinde en önemlisi şüphesiz modemler. Peki modem seçerken nelere dikkat etmeli hangi konular üzerinde durmalısınız?

Kablolu mu kablosuz mu? gibi bir sürü seçenek var önünüzde, ne fazla para verip ihtiyacınız olandan fazlasını alın ne de ucuz ürün alıp internet gezintinizi işkenceye çevirmeyin.


Usb adsl modemler: En ucuz modemler bunlardır. Bilgisayara bir usb kablosu ile bağlanır. Dolayısıyla modemin sürücülerini yüklemeniz gerekir. Genel olarak modem kutularından çıkan yazılımlar bu kurulum işini otomatik yapıyor.

Önce yazılımı ve modem sürücüsünü yüklüyorsunuz sonra yazılımdaki yönergelere göre belli bir aşamada sizden usb kablosunu takmanızı istiyor ve kurulum tamamlanıyor. Bu modemler tıpkı çevirmeli modemler gibi bağlanıyorlar.

Yani internete bağlanmak için kurduğunuz bağlantı ikonuna tıklıyorsunuz. Bazı modellerin beslemesi adaptör üzerinden iken bazı modellerde bilgisayara bağlı usb kablo üzerinden oluyor ve buda sizi ek kablo kirliliğinden ve priz derdinden kurtarıyor.

Ethernet modemler: Giriş seviyesinin hemen üstünde bu kategorideki modemler var. Bazı modellerde 1 port erhetnet çıkışı bazılarında 4 port ethernet çıkışı bulunuyor. Bazı modellerde de ayrıca usb bağlantısı olabiliyor.

Ethernet bağlantısı ile bilgisayara bağlandığından sürücü kurmanıza gerek yok. Modem açık olduğu sürece internet bağlantınız da var demektir. Eğer birden fazla bilgisayar internete bağlanacaksa 4 portlu bir model tam size göre demektir.

Kablosuz modemler : Eğer kablolardan kurtulmak istiyorsanız, ya da modemi kullanacağınız alanda kablo çekmek zor olacaksa kablosuz bir modem alabilirsiniz.

Fakat kablosuz modemi kullanabilmek için bilgisayarınızda kablosuz bir ağ kartı bulunmak zorunda. Dizüstü kullanıyorsanız artık hemen hemen bütün disüstü bilgisayarlar kablosuz ağ kartı ile satılmakta.

Kablosuz ağ kartı alırken de birkaç seceneğiniz var şayet modemle bilgisayar aynı odada ise yani birbirine yakınlarsa usb porttan bağlanan kablosuz usb ağ kartlarından alabilirsiniz.

Eğer uzak ise bilgisayarın pci yuvalarına takılan kablosuz ağ kartlarından almalısınız. Çünkü bu kartların üzerinde ayrıca anten bulunur ve daha uzak noktalardan modemle haberleşebilir. Kablosuz olduğundan kullanıcı sınırı yoktur.
Kablosuz modemlerinde birçok çeşitleri var iyi bir modem almak istiyorsanız şunlara dikkat etmelisiniz.

Kablosuz erişimde mac filitreleme,wep şifreleme nin yanı sıra WPA şifrelemeyi destekliyormu? Zira kablosuz bir modem kurduğunuzda kapsama alanında bulunan ve gerekli donanıma sahip olan herkesin bu modeme bağlanarak kullanabileceğini unutmayın.

Kablosuz ağlarla ilgili geniş bilgi için link sayfamızı inceleyebilirsiniz.Eğer ofis ortamında kullanılacaksa firewall u olan bir model daha çok iş görecektir.



Modem ihtiyacının belirlenmesi

Bir çok modem modeli piyasada kullanıcıya farklı seçenekler sunmaktadır.Siz kendi ihtiyacınıza göre modeminizi seçmelisiniz.Kablolu mu kablosuz mu olacağında modem hızına kadar herşeye dikkat
etmelisiniz.

Çünkü kablosuz modemler ile zamanı geldiğinde laptop ile de internete bağlanabilirsiniz.Aynı zaman telefonların internete bağlanma özellekleri de bu ihtiyacı doğuruyor.Çünkü bir çok telefonun Wi-Fi özelliği bulunmakta.Eğer Wi-Fi telefon aldığınızda kablosuz modeminiz yoksa bu özellik hiçbir işinize yaramayacaktır.

Modemlerde port durmu da bulunmaktadır.1 porttan 4-6 porta kadar ev kullanıcıları için seçenekler bulunmaktadır.Eğer evde birden fazla bilgisayar kullanacaksanız ve kablolu olacaksa(masaüstü bilgisayarlar) kesinlikle bilgisayar sayısına göre modeminizin port sayısını seçiniz.

Yeni teknolojiler sayesinde masaüstü bilgisayarınızı da kablosuz bir şekilde internete bağlamanız mümkün.Bunun için geliştirilen cihazları bilgisayarınıza bağlayarak bu sorunu çözebilirsiniz.

Kısacası alacağınız modem kablosuz olsun, her ihtimale karşı en az 2 portlu olsun ve veri transfer hızı yüksek olsun.Model seçeminde de güvenilir markaları seçiniz.Teknik destek alabileceğiniz modem markalarını seçin.
Share on :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
© Copyright TeknoMARKT 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all