AIDS teşhisi yapan cep telefonu

Londra üniversitesi yetkilileri toplam bedeli 9.1 milyon doları bulan bir projeye başladı. Kendi kendine test yapabilen cep telefonu kiti geliştirdiler. Ölçüm kiti cep telefonunuza veya bilgisayarınıza usb kablo ile bağlanıyor ve hastalığı tanımlıyor.

Başta AIDS olmak üzere bir çok hastalığın tespiti için kullanılacak cihaz flash bellek boyutunda. Gerekli test için yuvasına bir miktar idrar yada tükürük örneği bırakması yeterli. Daha sonra örnek bıraktığınız cihazı cep telefonu veya bilgisayara bağlıyorsunuz. Bir yazılım yardımıyla analiz edilen örnek sonucu dakikalar içersin de ekranınızda görüntüleniyor.


Geliştirenler bu yeni aygıtın yaklaşık 3 liradan bar, gece kulübü, eczane ya da süpermarketlerde prezervatiflerde olduğu gibi otomatik makineler içerisinde satışa sunulması hedefleniyor.

Normalde bir kliniğe gidip test yaptırıp, bir kaç gün sonra tekrar gidip test sonuçlarınızı almanız gerekiyor. Böyle bir uygulamanın yerelleştiği düşünülürse insanlar hem zaman kazanacak hem de test için fazladan para vermemiş olacaklar.

Araştırmacılar ileri ki süreçte buna benzer test aygıtlarının diğer rahatsızlıklar içinde geliştirileceğini belirtti.

ShiftDelete.Net
Share on :

1 yorum:

derya dedi ki...

ilerliyene senelerde ne gibi teknolojik cihazların icad edileceğini kestirmek gerçekten zor. her gün inanılmaz şeyler üretiliyor.

Yorum Gönder

 
© Copyright TeknoMARKT 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all